Winkelwagen

Bel ons op: +31 6 289 828 34

Gratis verzending!

Mail ons op: info@ostiumhome.com

Deurbeslag, vervangen, stappenplan

Vering in het deurbeslag vervangen

Kapotte vering in de deurkruk

Als de deurkruk niet meer automatisch omhoog komt en blijft hangen, dan is er waarschijnlijk een veer gebroken. Het is mogelijk om de veer in de deurkruk te vervangen, maar dit is niet altijd de oplossing. In deze blog leest u meer over wat te doen bij een kapotte vering in het deurbeslag. 

Geen weerstand in de deurkruk

Normaal gesproken geeft een deurkruk weerstand als u hem omlaag duwt. Als u de deurklink loslaat, dan beweegt hij automatisch weer omhoog. Als de deurkruk dit niet meer doet, is de kans aanwezig dat u met een gebroken veer te maken heeft. Een begrijpelijke reactie is dan om direct naar de vering in de deurkruk te kijken. Dit is echter lang niet altijd waar het probleem ligt. Meestal is dit namelijk niet de enige vering in het deurbeslag. 

Wat doet een geveerde deurkruk?

Naast de veer in de deurkruk, zit er ook een veer in het slot van de deur. Deze veer is belangrijker dan de veer in de deurkruk, omdat de veer in het slot het meeste werk doet. De veer in de deurkruk is vooral een soort hulpveer die extra tegendruk geeft bij het bewegen van de deurklink, zodat deze zwaarder aanvoelt. Daarnaast helpt deze veer bij het omhoog duwen van de deurkruk. U heeft hierbij te maken met een enkel geveerde deurklink. Er zijn daarnaast ook dubbel geveerde deurklinken, waarbij de hendel zowel omlaag als omhoog bewogen kan worden. 

De veer in het slot vervangen

Als u met deze problemen te kampen heeft, is het meestal verstandig om het insteekslot te vervangen. Zo kunt u de oude deurkruk gewoon behouden, ongeacht of die veer nog goed is. De laatstgenoemde is immers minder belangrijk dan de veer in het slot. Bovendien is het vervangen van het insteekslot makkelijker dan het vervangen van de veer in de deurklink. 

Veer in de deurkruk vervangen

Wij raden het af om zelf de veer in de deurkruk te vervangen, omdat dit een erg ingewikkelde klus is. U moet hiervoor eerst het rozet of de deurklink openschroeven, om te controleren wat voor soort veer u nodig heeft. De enorme hoeveelheid veren die er mogelijk zijn maakt dit al erg lastig. Mocht de juiste veer toch gevonden zijn, dan begint pas het echte werk. De veer is moeilijk te verwijderen, maar vereist wel delicaat handelen. Vervolgens moet de nieuwe veer met eenzelfde nauwkeurigheid geplaatst worden. Doordat het zo’n secuur proces is, is het vaak makkelijker om het insteekslot te vervangen, of een nieuwe deurkruk aan te schaffen. Denk dus voor u hieraan begint goed na of u over de juiste vaardigheden en kennis beschikt.

 

Soms is de beste oplossing om een nieuw deurbeslag aan te schaffen, bekijk hier uw opties.

Gratis verzending

14 dagen retourneren

Niet goed? Geld terug

Snelle levertijd

Morgen al in huis

100% veilig betalen

PayPal / iDEAL