Winkelwagen

Bel ons op: +31 6 289 828 34

Gratis verzending!

Mail ons op: info@ostiumhome.com

Deurbeslag vervangen: hoe ga je te werk?

Deurbeslag vervangen: hoe ga je te werk?

Deurbeslag vervangen is gelukkig niet erg ingewikkeld. Je hebt hier natuurlijk wel gereedschap voor nodig, maar met een aantal basisgereedschappen kan je al aan de slag. Als je de instructies goed opvolgt zal je je deurbeslag gemakkelijk kunnen vervangen in een kort tijdbestek. Wil je je deurklink vervangen, maar heb je nog geen nieuwe deurklinken in huis gehaald? Bekijk ons assortiment.

Een stappenplan om het deurbeslag te vervangen

Als je je deurbeslag wilt vervangen is het van belang dat je je houdt aan het onderstaande stappenplan. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan. Zorg ervoor dat je een aantal gereedschappen bij de hand hebt. De volgende spullen heb je nodig om je deurbeslag te vervangen:

  • Schroevendraaier;
  • Platte schroevendraaier;
  • Paperclip of priem;
  • Eventueel een beitel;
  • Eventueel een waterpas.

Stap 1: de oude deurklink verwijderen

Als je je deurbeslag wilt vervangen is het natuurlijk eerst van belang dat je je huidige deurklink verwijdert uit de deur. De deurklink kan je simpelweg losmaken door de schroefjes los te maken. Deze zitten doorgaans aan de onder- of zijkant van de klink. Is dit niet zichtbaar? Dan heb je waarschijnlijk een model met een klein slotje aan de zijkant. Met behulp van een paperclip of priem kan je het slotje eraf halen. Als je dit hebt gedaan kan je de kruk verwijderen. Vervolgens zullen de schroeven zichtbaar zijn. Je kunt de schroefjes vervolgens losdraaien.

Zodra je de deurklinken hebt verwijderd zal de krukstift zichtbaar worden. Dit betreft een vierkante metalen pen, welke ervoor zorgt dat de deurklinken met elkaar in verbinding staan. Deze stift kan je eruit drukken. Het maakt niet uit via welke kant je de stift verwijdert. Je kunt vervolgens ook eventuele rozetten of deurschilden loszetten. Dat kan je doen met behulp van een platte schroevendraaier.

Indien nodig kan je ook nog het oude slot verwijderen door een schroevendraaier in het gat van de krukstift te steken. Beweeg dit vervolgens naar de zijkant van de deur.

Stap 2: deurklink omhoog zetten óf omlaag

Heb je de huidige klink succesvol verwijderd? Dan kan je in het bestaande gat weer een nieuwe plaatsen. Je kunt dus nu daadwerkelijk je deurbeslag vervangen. Als je het slot wilt verplaatsen, zal je een nieuw gaat moeten boren in de deur. Doe dit alleen als je je hier comfortabel bij voelt én wanneer het echt nodig is.

Als je dit wilt doen is het belangrijk dat je eerst de doornmaat van het slot opmeet. Dit is de afstand van de voorkant van de slotplaat tot aan het midden van het krukgat. Standaard is deze maat vijf centimeter. Zodra je dit hebt gemeten teken je deze op gewenste hoogte van je deur. Je kunt vervolgens een gat boren met behulp van een houtspeedboor van 12mm. Je zult het slot ook moeten verplaatsen als je het op een andere plek wilt installeren. Door middel van een beitel kan je deze eruit steken. Zorg er altijd voor dat je het slot in het midden plaatst.

Stap 3: nieuwe deurklink aftekenen en voorboren

Je kunt de verbindingsstift nu plaatsen in het bestaande (of nieuw gemaakte) gat. Zorg ervoor dat de krukstift aan beide zijden evenveel uitsteekt. Zo weet je dus of deze er recht op komt. Vervolgens schuif je de nieuwe deurklink, tezamen met de rozetten, er overheen. Beide moeten natuurlijk recht staan. Je kunt eventueel een waterpas gebruiken. Schuif vervolgens de deurkrukset erop en maak gebruik van de schroeven en bouten om dit te monteren. Test goed of de deurklink vastzit door deze op en neer te bewegen. Is er geen frictie aanwezig en zit het lekker stevig? Dan heb je het succesvol geïnstalleerd. Je zult hier dan heel lang plezier van kunnen hebben.

Deurbeslag vervangen is dus niet zo lastig

Kortom: deurbeslag vervangen is dus helemaal niet zo lastig. Als je het bovenstaande stappenplan volgt, en je hebt de juiste materialen, kan je erg eenvoudig het deurbeslag vervangen. Ben je nog op zoek naar nieuwe deurklinken en rozetten? Dan is het natuurlijk belang dat je kwalitatieve spullen in huis haalt. Je wilt dit klusje niet al te vaak uitvoeren. Als je kiest voor de producten van Ostium Home heb je keuze uit talloze mooie artikelen. In de volgende paragrafen bespreken wij enkele populaire varianten.

Gouden deurbeslag vervangen

Heb je al weleens gouden deurklinken overwogen? Deze variant is bijzonder mooi. Als je toch je deurbeslag wilt vervangen kan je ook eens kiezen voor deze bijzondere variant. De gouden deurklinken vallen erg op en staan vooral mooi bij donkere deuren. Goud en zwart combineren is bijvoorbeeld erg mooi. Het is ook erg eenvoudig te installeren, zolang je de bovenstaande handleiding maar volgt. Enkele populaire modellen van ons zijn de mat gouden ronde rozet van Avosso en de vierkante gouden deurkruk met rozet

Liever kiezen voor traditionele kleuren?

Als je je deurbeslag wilt vervangen hoef je natuurlijk niet altijd te kiezen voor een bijzondere kleur. Je kunt ook eens kiezen voor een meer traditionele kleur. Wil je graag een zilveren variant? Of misschien zelfs een zwarte? Ook hiervoor bieden wij een uitgebreid assortiment. Je kunt uiteraard ook kiezen voor RVS deurklinken.

Waarom kiezen voor Ostium Home?

Wil je graag je deurbeslag vervangen en graag nieuw deurbeslag in huis halen? Ostium Home is jouw partner voor nieuwe deurklinken. Wij worden beoordeeld met een ruime voldoende door onze klanten. Bekijk maar eens onze Webwinkelkeur-reviews.

Niet alleen worden wij goed beoordeeld, maar ook helpen wij jou graag als je vragen hebt. Wil je graag deurbeslag vervangen en heb je hier nog vragen over? Dan helpen wij jou ook graag. Wij kunnen jou adviseren hoe je onze deurklinken en rozetten kunt installeren als je een foto van de deur naar ons toestuurt. Al onze producten worden gratis bij je thuisbezorgd en wij hanteren een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je kunt je product binnen deze termijn terugsturen als je niet tevreden bent. Vandaag besteld is bovendien morgen in huis. Je kunt betalen met onder andere iDEAL en PayPal.

Veelgestelde vragen over deurbeslag vervangen

Wil je graag je deurbeslag vervangen, maar heb je nog enkele vragen? Wellicht staat je vraag hieronder vermeld.

Hoe verwijder je deurbeslag?

Bij het verwijderen van een deurkruk, draai je eerst met behulp van de schroevendraaier de kleine schroeven van de aan de onderzijde of de zijkant van de deurkruk los. Zodra dit losgedraaid is, kan je de deurkruk met enige voorzichtigheid van de deur aftrekken. Vervolgens kan je de krukstift, de metalen pen die de twee krukken aan beide zijden van de deur (die het met elkaar verbindt), uit het gat je deur halen.

Welke gereedschappen heb ik nodig?

Het is raadzaam om de volgende gereedschappen bij je te hebben als je het deurbeslag wilt vervangen: schroevendraaier, platte schroevendraaier en een paperclip of priem. Soms kunnen een beitel en waterpas ook nog handig zijn. Dat hangt af van het deurbeslag dat je nu hebt en of je het slot ook wilt verplaatsen.

Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder. Wij zijn bereikbaar via de livechat-functie of je kunt contact opnemen via het contactformulier.

Gratis verzending

14 dagen retourneren

Niet goed? Geld terug

Snelle levertijd

Morgen al in huis

100% veilig betalen

PayPal / iDEAL