Hoe kies je deurbeslag dat past bij jouw interieurstijl?

Hoe kies je deurbeslag dat past bij jouw interieurstijl?


Hoe kies je deurbeslag dat past bij de inrichting van jouw woning? Deurklinken zijn de finishing touch binnen jouw woonstijl. Dit kan Scandinavisch zijn, maar natuurlijk ook landelijk, klassiek, modern of industrieel. In deze blog lees je welk deurbeslag bij welke interieurstijl past én waar je tijdens het kopen van deurklinken en sloten op moet letten. 

Deurbeslag kiezen voor verschillende woonstijlen


Binnendeuren en deurbeslag hebben heel veel invloed op de uitstraling van jouw interieur. Een deur met goudkleurige deurkrukken voorziet de ruimte van warmte, luxe en elegantie. Zou je dit beslag vervangen door mat zwarte deurknoppen of deurkrukken, dan krijgt dezelfde ruimte of binnendeur ineens een industriële, strakke en robuuste uitstraling. 


Deurbeslag wordt daarom ook wel eens “het sieraad” van je deur genoemd. Naast gebruiksgemak, voegen ze ook een vleugje stijl en finesse toe. Het juiste beslag kiezen voor jouw deuren is daarom cruciaal. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor messing deurbeslag voor een tijdloze charme, of de trendy look van mat zwarte deurklinken


Interieurstijl deurbeslag: 5 praktische tips 


Deurbeslag is méér dan alleen een functioneel element voor binnendeuren. Met deze details kun je de interieurstijl heel persoonlijk en tot in de kleinste details afwerken. Er zijn ontzettend veel deurbeslag trends, maar hoe kies je de deurklinken die passen bij de sfeer van de ruimte? Is alleen de kleur belangrijk of speelt de materiaalkeuze ook een rol? 


  1. Zorg voor een eenheid in kleuren en vormen


Matchende kleuren zijn belangrijk als je een inrichting wilt die rust en balans uitstraalt.  Dat gaat verder dan alleen het kiezen van de juiste kleur meubels of de perfecte kleur voor de muren. Deze eenheid zit hem juist ook in de kleinste details, zoals het deurbeslag.


Als je deurbeslag uitkiest voor jouw deuren, is consistentie belangrijk. Dat wil zeggen dat je bij voorkeur één vorm deurbeslag kiest voor één ruimte. Bij Ostium Home heb je de keuze uit verschillende vormen deurkrukken. Bijvoorbeeld uit de Ovada, Selva of Alassio lijn. 


Wanneer jouw interieur dit toelaat, kun je wel kiezen voor verschillende kleuren beslag. Zoals de mix en match deurbeslag trend voor 2024. Kies voor vierkante en moderne deurkrukken of ronde deurklinken met vriendelijke lijnen. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat elke binnendeur perfect aansluit bij de uitstraling van de ruimte of kamer. 


  1. Houd rekening met de binnendeuren 


Heb je een charmante jaren-30 woning met karakteristieke deuren? Woon je in een loft met strakke en moderne deuren? Dit betekent niet dat het deurbeslag dezelfde specifieke stijl moet hebben. Een klassieke binnendeur met modern mat zwart deurbeslag kan juist de eyecatcher van een ruimte zijn. Een spannend contrast dat je woning uniek maakt. 


Of de binnendeuren nu een strak design hebben of juist een meer traditionele look met glas-in-lood. Kies voor een bijpassende stijl of denk juist lekker out-of-the-box als je deurklinken kiest. Dit kan een ruimte de expressie geven die het nodig heeft. Met het juiste deurbeslag in een stijl die contrasterend of bijpassend is voor jouw binnendeuren, kan een kamer ineens heel anders aanvoelen. Zoals matte deurkrukken op een hoogglans deur. 


  1. Deurbeslag afstemmen op de woonstijl 


De deurkrukken en sloten wil je bij voorkeur naadloos laten aansluiten bij de rest van jouw interieur. Hierbij kan het gaan om een ruimte met een moderne en minimalistische uitstraling, een warme landelijke sfeer of een retro woonstijl. Binnen landelijke en klassieke interieurstijlen komt de warme kleur van geborsteld messing deurbeslag heel goed tot zijn recht. De kleur van de deurkrukken sluit perfect aan met de rest van de tinten in de ruimte. 


In moderne en strakke woonstijlen komt deurbeslag van roestvrijstaal prima tot zijn recht. Deze zilverkleurige deurkrukken zorgen voor een tijdloze, maar altijd eigentijdse touch. Wil je jouw binnendeuren voorzien van een krachtig contrast of laat jouw woonstijl zich het beste omschrijven als industrieel? Kies dan voor zwart deurbeslag met een matte afwerking.  


  1. Materiaal van het deurbeslag


Als je deurbeslag wilt kiezen dat het beste bij jouw interieurstijl past, is het ook belangrijk om te letten op het materiaal. Daarbij maakt het niet uit of je kiest voor deurkrukken in klassiek rvs, tijdloos messing of trendy mat zwart. Het materiaal van je deurbeslag heeft invloed op de uitstraling, maar zeker ook op de duurzaamheid. Is het beslag bestand tegen slijtage? 


Blijft de kleur en de glans behouden na veelvuldig gebruik? Houd er rekening mee dat een deurkruk intensief wordt gebruikt. Kwaliteit en materiaal zijn dan van zeker belang. Je wilt het beslag op de binnendeuren namelijk niet na een korte tijd alweer moeten vervangen. 

Deurbeslag voor moderne interieurs of landelijke woonstijlen


Heb je een keuze gemaakt voor deurklinken die goed passen bij de stijl van jouw interieur? Al het beslag van Ostium Home is vervaardigd uit materialen van de hoogste kwaliteit. Want de deurkrukken in jouw woonkamer of keuken moeten er vandaag schitterend uitzien, maar moeten ook in de toekomst nog steeds dezelfde charme en elegantie kunnen uitstralen.


Ostium Home: duurzaam deurbeslag van de hoogste kwaliteit 


Bij Ostium Home hechten we veel waarde aan kwaliteit. De deurklinken en het deurbeslag uit ons assortiment wordt zorgvuldig gefabriceerd en voorzien van een speciale coating. Daardoor ben je altijd zeker van robuust en kwalitatief deurbeslag met een lange levensduur. De hoge kwaliteit en de extra coating beschermt het deurbeslag tegen slijtage en corrosie. Daarnaast blijft ook de kleur en afwerking behouden. Ook bij intensief en langdurig gebruik. 

Kiezen voor deurbeslag van Ostium Home betekent kiezen voor kwaliteit én duurzaamheid.