Deurbeslag in zwart of matzwart: in welk interieur passen zwarte deurklinken?

Deurbeslag in zwart of matzwart: in welk interieur passen zwarte deurklinken?


Zwart deurbeslag voor binnen geeft jouw interieur een frisse en eigentijdse look.  Zwarte deurklinken en deurknoppen zijn ontzettend populair en zijn één van de deurbeslag trends voor 2024. Deze kleur deurbeslag is tijdloos én kan worden toegepast in diverse interieurs. 

Zwarte deurklinken en deurknoppen zijn trendy en tijdloos


Zwart hang- en sluitwerk voor binnen is eigenlijk niet meer weg te denken uit de verschillende soorten deurbeslag. Ze zijn leverbaar in veel verschillende afwerkingen. Zoals mat zwart of moderne en chique zwarte hoogglans deurkrukken. Je kunt eindeloos variëren. Daarbij maakt het niet uit of jouw inrichting modern, strak of juist klassiek is. 


Kiezen voor zwart deurbeslag zoals knoppen deurklinken


Denk je na over zwart deurbeslag maar weet je niet zeker of je moet kiezen voor deurknoppen of deurklinken? Elke variant heeft zijn eigen uitstraling en functionele voordelen. Deurknoppen komen heel goed tot hun recht in elegante interieurs. 


Ze passen ook in een vintage of antieke woonstijl. Deurknoppen en deurklinken in mat zwart zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende vormen. Zoals ronde, ovale of rechthoekige knoppen. Aan de andere kant staan deurklinken bekend om hun gebruiksgemak. 


Ze bieden een goede grip en een groter oppervlak. De keuze in zwarte deurklinken en deurbeslag is enorm. De kans dat je een deurkruk vindt die naadloos aansluit bij je interieur is dus ook groter. Zoals deurbeslag in zwart met wc slot of een deurklink met ronde rozet. 

Waarom kiezen voor zwarte deurkrukken in huis?


Zwart is een tijdloze kleur die op het gebied van hang- en sluitwerk ook nog eens heel veelzijdig toepasbaar is. Met dit deurbeslag voeg je een trendy touch toe aan elke ruimte. Zoals de woonkamer, de slaapkamers, het thuiskantoor of het toilet en de badkamer. 


Dit matte deurbeslag geeft de ruimte direct een geweldige finishing touch.  Zwart deurbeslag werkt goed in zowel klassieke als moderne woningen. Ook passen ze heel goed bij natuurlijke materialen zoals houten vloeren. De perfecte mix tussen industrieel en landelijk!

Stijltips voor het toepassen van zwarte deurklinken 


Weet je niet zo goed hoe je zwarte deurkrukken of deurknoppen kunt integreren binnen jouw interieur? Laat je dan zeker inspireren door de onderstaande praktische en trendy stijl tips. Dat maakt het beslag niet alleen een stijlvolle en functionele toevoeging aan jouw interieur, maar voeg je ook een vleugje persoonlijkheid toe aan de uitstraling van jouw woning. 


  • Rust en eenheid: wil je meer rust en eenheid creëren in huis? Dan is het verstandig om alle deurklinken in je woning te vervangen door zwarte varianten. Dit geeft een rustige uitstraling die de inrichting van jouw huiskamer of keuken alleen maar zal versterken. 

  • Combineren met hout of glas: zwarte deurklinken passen heel erg goed bij natuurlijke en industriële materialen. Hierbij kun je denken aan houten deuren, vloeren van hout of steigerhouten meubelen. Zwart deurbeslag past in een modern interieur ook perfect bij glazen deuren. De zwarte kleur accentueert het materiaal en voegt extra diepte toe. 

  • Verschillende stijlen: mat zwarte deurklinken of deurknoppen zijn er in heel veel verschillende stijlen. Zoals hoogglans modern, minimalistisch of juist antiek of klassiek. Kies een stijl die past bij de inrichting van de ruimte en de architectuur van je huis. Zwarte deurklinken met strakke lijnen passen goed bij een moderne woning. Heb je een klassieke jaren-30 woning? Kies dan voor zwart deurbeslag met sierlijke vormen.

  • Diverse afwerkingen: zwart deurbeslag is er in heel veel verschillende afwerkingen. Ook hiermee kun je binnen een inrichting variëren voor een speels effect. Zoals matzwart, glanzend zwart of zwarte deurkrukken met een patroon. Elke afwerking heeft zijn eigen kenmerken en kan op zijn beurt weer iets anders in je interieur benadrukken.

  • Makkelijk te onderhouden: op zwarte deurklinken zie je over het algemeen minder snel vlekken of vingerafdrukken dan bijvoorbeeld op deurbeslag van rvs of geborsteld messing. Toch is het wel belangrijk om het beslag regelmatig te onderhouden. Dat kun je het beste doen met een zachte en schone doek en een mild reinigingsmiddel.

  • Eenvoudige installatie: zwart deurbeslag bestellen en zelf deurklinken installeren?  Maak dan gebruik van een stap-voor-stap installatiegids voor deurbeslag. Daardoor weet je zeker dat de installatie correct wordt uitgevoerd en goed blijft functioneren. 

Hoe kun je deurklinken in mat zwart het beste combineren?


Mat zwarte deurkrukken of deurknoppen zijn eindeloos te variëren. Ze passen goed in interieurs met houten vloeren en glazen deuren, maar vormen ook een geweldig contrast bij moderne en industriële interieurs. Zwart deurbeslag kun je zelfs combineren in een landelijk interieur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende vormen en hoogwaardige afwerkingen. 


Vierkante deurkrukken of deurknoppen stralen bijvoorbeeld verfijning en klasse uit. Rond zwart deurbeslag voegt warmte toe aan een ruimte. Deurklinken met een ronde zwarte rozet zijn ook heel geschikt voor de badkamer en het toilet, de keuken of de slaapkamer. 


Zwarte deurklinken en deurknoppen zijn een perfecte combinatie van functionaliteit, stijl en veelzijdigheid. Dat maakt ze een uitstekende keuze voor als je de inrichting van je woning wilt verfijnen, een subtiele verandering aan wilt brengen of van een make-over wilt voorzien. 


Zwart deurbeslag online bestellen bij Ostium Home


Wil jij jouw interieur ook voorzien van trendy zwarte deurklinken of deurknoppen? Bij Ostium Home vind je altijd een ruime keuze aan zwart deurbeslag in alle vormen en stijlen. Voor klassieke interieurs, maar ook voor landelijke en moderne woonstijlen. Natuurlijk ben je zeker van de hoogste kwaliteit. Al onze zwart deurbeslag is voorzien van een dubbele coating. Dat betekent niet alleen een verfijnde afwerking, maar ook een lange levensduur.